Pylimo g. 58, LT-01307 Vilnius
shape
shape
shape
shape

Šaltibarščiai – kitoks receptas su traiškytomis jaunomis bulvėmis!

  • 2022-08-16
Šaltibarščiai – kitoks receptas su traiškytomis jaunomis bulvėmis!

Dalinamės kitokiu šaltibarščių receptu su Mamos konservų burokėliais obuolių sultyse!

Ingredientai šaltibarščiams:

  • 1 L kefyro (geriausiai tinka atšaldytas);
  • 2 vnt. kietai išvirtų kiaušinių;
  • 1 vnt. ilgavaisio agurko;
  • 1 vnt. stiklainėlio Mamos konservų burokėlių marinuotų obuolių sultyse;
  • 1 vnt. ryšulėlio krapų;
  • 1 vnt. ryšulėlio svogūnų laiškų;
  • 1 vnt. šaukštas kepintų-džiovintų svogūnų;
  • 1 vnt. šaukštelis druskos
  • Puse šaukštelio cukraus;
  • Žiupsnis pipirų.

 

Bulvėms reikės:

  • 300 g. šviežių, jaunų bulvyčių;
  • 1 šaukštas česnakinės druskos;
  • 1 šaukštas pipirų;
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • Žiupsnis pipirų.

 

Gaminimo būdas:

Švariai nuplaukite bulves ir užkaiskite virti jas apie 30 min. Į kepimo formą patieskite kepimo popieriaus bei pašlakstykite popierių su aliejumi. Suberkite bulves su valgomu šaukštu suplokite jas, kad jos taptų plokščios, tuomet apibarstykite druska ir pipirais, kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 30 min.

Pasiimkite didesnį dubenį, kuriame gaminsite šaltibarščius, supilkite į jį kefyrą, kubeliais supjaustykite ir suberkite kiaušinius, agurką sutarkuokite tarka ir sudėkite į indą, tada iš stiklainėlio sudedami burokėliai obuolių sultyse iš MAMOS KONSERVŲ, smulkiai supjaustykite krapus ir svogūnų laiškus ir dėkite į bendrą dubenį, suberkite druską, cukrų bei pipirus ir galiausiai švelniai, sukamaisiais judesiais išmaišykite šaltibarščius, išpilstę į dubenėlius viršų apibarstykite kepintais svogūnais ir mėgaukitės kiekvienu kasneliu!

ŠALTIBARŠČIAI